گوشت و لوبیا (غذای محلی کاشان)

گوشت و لوبیا یکی از غذاهای محلی کاشان هست که خیلی هم خوشمزه است. این غذا رو به روش های مختلفی درست می کنن که تو موادش گاهی با هم فرق میکنن. اما این دستوری که من اینجا می نویسم تقریبا مرسوم ترین دستور پخت گوشت و لوبیا تو کاشانه.


مواد لازم  (برای 4 نفر)

گوشت چربی دار با استخوان ................... 1 کیلو (اگه بدون استخون بود نیم کیلو)

لوبیا سفید ........................................... 400 گرم

پیاز ...................................................... یک عدد بزرگ

نمک،زردچوبه،دارچین،و فلفل..................... به مقدار لازم


طزر تهیه:

لوبیا سفید، گوشت و پیاز رو بریزین تو قابلمه و روش آب بریزین و بذارید جوش بیاد. کف جمع شده روی آب رو بگیرید و بعد نمک و فلفل و زردچوبه و دارچین رو اضافه کنین (دارچین ادویه اصلیه!) . حالا در قابلمه رو گذاشته و زیرش رو کم کنین. بسته به جنس لوبیاو گوشتتون یه سه چهار ساعتی طول میکشه که آماده بشه. اگه میخواین زودتر بپزه که خوب می تونین از زودپز استفاده کنین! غذا وقتی آماده شده که حسابی لعاب داده باشه و آب زیادی توش نمونده باشه. بعد از اینکه کاملا پخت اگه گوشتمون با استخون بود باید استخوان هارو جدا کنیم و بعد با گوش کوب خوب بکوبیم. اگه بخوایم یه گوشت و لوبیای کشدار داشته باشیم باید آب اضافی رو ازش جدا کنیم. تو این آب گوشت هم می تونین نون بریزین و نوش جان کنین که خیلی خوشمزه هم هست. گوشت و لوبیای بدن آب رو انقدر می کوبیم که کاملا له بشن و مثل حلیم بشن. این غذا رو میتونین نکوبین و  بریزین رو برنج بخورین . راستی اگر لوبیا سفید رو از شب قبل خیس کنین بهتره. اینم از گوشت و لوبیایی که همین امروز پختم. جاتون خــــــــــــــــــــــــالی!

 

پ.ن. : من یه کم آبدار گذاشتم باشه چون همسرم عاشق آبگوشته! نیشخند



 

اینم گوشت و لوبیای کوبیده شده قلب


/ 11 نظر / 3188 بازدید
نمایش نظرات قبلی
بهنوش

سلام دوست عزیز غذای بسیار خوبی هستش ولی اگر سبزی(تره -جعفری -شنبلیله ) خردشده داخل آن بریزی طعم دیگری به آن میدهد .

مرسی

رها

سلام، من آبگوشت دوست دارم ولی حلیم دوست ندارم، دلم میخواست از این تهران با این همه آلودگی فرار کنم و به شهر ها و روستاها بیام و غذاهای محلی شونو امتحان کنم[افسوس] تازا ناهار خوردم ولی گشنم شد! به هر حال ممنون[بغل]

شهریار

سلام وقتی در کاشان دانشجو بودم در نیاسر در ایام محرم از این غذا خوردم و خیلی خوش مزه بود الان دوست دارم خودم درست کنم . در یناسر در حال پختن با گوشت کوب بزرگی آن را می کوبیدند.

امیر

سلام من یکبار بیشتر این غذارو نخوردم ولی انصافا خوشمزاس.یه بار که از قم رفته بودیم امامزاده اق علی عباس اونجا نذری میدادن [لبخند] فقط حیف که کم بود[گریه]

زهرا...

تشکر، من امروز درست کردم چندسال قبل زمان دانشجویی یکی از دوستام تو ایام محرم برامون این غذا ر.و آورد و من با اینکه شکل ورنگش به دلم ننشسته بود ، امتحان کردم و بسی خوشم اومد حالا امروز به یاد اونروزا و دوست عزیزم از رو وب شما پختم، ایشااله که همسر خوشش بیاد عزاداریها قبول، التماس دعا

الهام

مرسي امشب اصلا حوصله فك كردن كه چي درست كنم نداشتم! اين ايده عالي اي بود

ستاره

من یه بار این غذا رو توی آران بیدگل خوردم.خیلی خوشمزه بود.ممنون از دستورتون

سحر

سلام دوست عزیز منم کاشانی هستم ولی شما گوشت لوبیا رو زیادی گوشت بهش اضافه کردی یا دارچین و فلفل چون رنگ و شکل گوشت لئبیایی که من درست میکنم اصلا اینطور نیست تازه من دارچین و فلفل هم به غذام اضافه نمیکنم.بازم متشکر[ماچ]

hana

من کاشانی هستم گوشت لوبیاتون رو کم کوبیدید کمی زشت شده ولی برای مادر من بسیار خوشگل و خوش طمع میشه[لبخند]