آلبالو پلو

آلبالو پلو یکی از غذاهای بسیار مورد علاقه منه! یعنی کلا با شنیدن عبارت "غذای خوشمزه" یاد آلبالو پلو می افتم! از اونجایی که آلبالو فقط تو تابستون گیر میاد من برای اینکه بتونم هر وقت هوس کردم این غذا رو درست کنم همیشه مقدار زیادی آلبالو می خرم و فریز می کنم. البته آلبالو هارو همیجوی فریز نمی کنم! بعد از شستن و هسته گیری به اندازه سه چهارم وزن آلبالو شکر میریزم روش و میزارم رو حرارت کم تا شکرش آب بشه و یه کم آلبالو ها پخته بشن. البته نباید زیاد پختشون، شکر که آب شد ١٠ دقیقه بعدش دیگه ظرف رو از رو اجاق بر میداریم. ظرفی که آلبالو رو توش میپزین پیرکس یا لعابی باشه بهتره. خلاصــــــــــــه همیشه آلبالو آماده تو فریزر من هست. حالا بریم سراغ دستور  پخت این غذای خوشمــــــــــــزه!


مواد لازم (برای ۴  نفر):

آلبالو.......................................... نیم کیلو

شکر.......................................... ٣۵٠ کیلو (تا نیم کیلو. بسته به ذائقه)

گوشت چرخ کرده..........................۴٠٠ گرم

پیاز............................................. ١ عدد متوسط

برنج ............................................ ۴ پیمانه

زعفران دم کرده............................. دلخواه

نمک فلفل زرد چوبه ..................... به میزان لازم


طرز تهیه:

اول آلبالو رو به همون ترتیبی که بالا گفتم آماده میکنیم. شربتی که روی آلبالو ها جمع میشه رو بگیرین تا فقط خود آلبالو ها باقی بمونن. البته لازم نیست کاملا شربت گرفته بشه همینکه با یه کفگیر سوراخدار آلبالوها را جدا کنین خوبه. حالا با گوشت چرخ شده و پیاز رنده شده و کمی نمکو زردچوبه گوشت قلقلی درست کنین و بزارین کنار. البته می تونین بجای گوشت قلقلی از مرغ پخته هم استفاده کنین. برای این غذا باید برنج رو به صورت آبکش آماده کنین. همونطوری که چلو ساده رو آبکش می کنین. یعد یه کم روغن میریزن کف قابلمه و نون یا سیب زمینی میزارین. یه کم از برنج رو روی ته دیگ بریزین و زوش هم یه کم از آلبالو ها و گوشت قلقلی ها بریزین و کمی با قاشق مخلوط کنین. اینکارو ادامه بدین تاوقتی که برنج و آلبالو ها و گوشت تموم بشه. حالا در قابلمه رو بذارین تا دم بکشه! اگر دوست داشتین آلبالو پلو تون زعفرونی باشه یه کم زعفرون دم کرده روی برنج بدین. اگر دوست دارین آلبالوپلو شیرین تر بشه یه کم از شربتی که قبلا ازش گرفتین رو برنج بریزین. از اونجایی که آلبالوها شکر دارن و ممکنه باعث به هم چسبیدن برنج بشن شما می تونین برنج رو زنده تر بردارین یعنی یه خورده زودتر از معمول و در عوض زمان پخت رو بیشتر کنین.

اینم یه عکس از آلبالو پلویی که خودم درست کردم!

 

/ 4 نظر / 61 بازدید
سمیه

باسلام دستور مرغ شکم پر تون حرف نداشت ممنون

СЗГιИЗ

آلبالو پلو با مرغ خیلی خوشمزه تر و لطیف تره [لبخند]

نازنين

يكي از غذاهاي مورد علاقه منه. يه سوال داشتم ازتون: آلبالوي منجمد رو اگه باهاش آلبالوپلو درست كنم خوب ميشه؟

نازنين

ممنون از اينكه جواب دادين. من آلبالو رو با هسته و بدون اينكه شيرينش كنم گذاشتم توي فريزر و همش ترسم از اينه كه بپزمش و كاملا له بشه. شما داشتين تجربه شو؟